Да търсиш под вола теле…

Стига сме ви писали писма с милион и едно желания за нашия по-добър живот.

Росен Йорданов
Cover Image

Стига сме ви писали писма с милион и едно желания за нашия по-добър живот. Не мога да отрека, че родните ни политически PR-и започнаха и се стараят да прехвърлят полето на предизборните битки в интернет пространството. Всички добре се поучиха от най-успешната до момента – тази на Барак Обама. Това, че с помощта на интернет той успя да привлече толкова много гласоподаватели и да разчупи статуквото на белите в Белия дом, като че ли им подейства така, както сламката на удавника. Да, ама не, или пак има нещо криворазбрано, недоразбрано или още по-лошо – неразбрано. А може и аз да се бъркам!?! Но по-скоро не.

Идеята при използването на различните социални мрежи в интернет, динамиката на сайтовете и електронна поща е именно скъсяването на дистанцията между избиратели и кандидати, виртуалното „сприятеляване”, ако щете, „персоналната” ежедневна информираност за хода на събитията. И всичко това, а и много други, благодарение на възможностите на интернет. Може би за първи път обикновеният избирател в Америка се почувства лично поласкан от иначе недосегаемия президент.

Следих с интерес тази кампания. Сега следя с още по-голям интерес и нашенските кампании – и в интернет и по телевизията и в пресата, разбира се до колкото мога. И какво ми направи впечатление?! Вместо кандидатите да ни представят техните виждания за бъдещото управление на страната, за това как ще преживеем застигналата ни Криза и да дискутират с нас (избирателите), то се случва точно обратното. Все по-често се натъквам, или са ми се дават различни въпросници, анкети и т.н., в които аз трябва да реша и приоритизирам как и по какъв начин да бъда управляван. Ами ако те не знаят как да структурират управлението си, то баба Гица ли ще им каже?! Господа кандидати, къде ви е компетентността и експертността по проблемите в страната?

Лично аз не съм сигурен как да подредя по важност отговорите си в допитването на „24 часа”, Дарик и BTV. За мен всичко е важно. Почнаха да ме дразнят различните „каузи” във facebook, защото малко са наистина смислените такива. Но БСП са върха на сладоледа. Заглавието на тяхната анкета е „Запознай ме с вашите приоритети”. Та, ако вие, които вече четири години ни управлявате, не сте ги разбрали досега, то и да ви запозная с тях вече е късно за вас.

Стига сме ви писали писма с милион и едно желания за нашия по-добър живот. Убедете ни, че знаете как да постигнете това за нас, и че имате възможност да го направите.